Home / Gempak / Tan Sri Muhyiddin Yassin dilantik Perdana Menteri yang ke-8

Tan Sri Muhyiddin Yassin dilantik Perdana Menteri yang ke-8

Jikalau perlantikan DS Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri, Lim Kit Siang akan menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Lim Guan Eng akan menjadi Menteri Kewangan kerana parti DAP adalah parti terbesar yg mempunyai majoriti kerusi di Parlimen dalam gabungan PH.

Semua Hak Melayu, Hak Bumiputera, Hak Islam dan hak-hak lain yang berkaitan dengan agama Islam akan diabaikan dan dipengaruhi oleh unsur-unsur agama lain yg akan menjatuhkan agama Islam.
DAP merupakan satu parti yang berunsur Komunis dan hanya mementingkan hak-hak bangsa Cina sahaja.

Parti ini tidak memberi sebarang kehormatan kepada warga Umat Islam dan berunsur rasis. Jika parti-parti ini bergabung adalah bencana kepada Umat Islam.

DAP akan membuat dasar yg menyebabkan perpecahan kaum bangsa Melayu. Adakah ini harus berlaku kepada bangsa kita?

Haruskah kita bersatu padu demi bangsa kita dan agama Islam?

Anwar Ibrahim seorang penjenayah dan pernah masuk ke penjara 2 kali. Adakah kita memerlukan pemimpin yang terperangkap dalam berita scandal dan rekod jenayah? Kesucian Islam dan maruah rakyat Islam akan musnah. Adakah seorang bangsa Cina atau India bakal menjadi Timbalan Perdana Menteri atas Tanah Melayu kita?

Adakah Umat Islam sudi memberi bangsa Cina atau India menjajah Tanah Melayu kita? Parti PKR, Parti Amanah dan Parti DAP mempunyai 92 kerusi Parlimen dan lebih daripada 50% merupakan ahli Parlimen bangsa Cina dan India.

Ini bermaksud lebih 50% bangsa Cina dan India akan menjadi Menteri dan Timbalan Menteri dalam Cabinet Kerajaan. Kita tidak boleh terima jika negara kami yang merupakan negara Islam dibawah pimpinan kaum bukan Islam. Ini akan menyebabkan maruah, dan hak orang Melayu dan Bumiputera dimansuhkan selepas ini. Kita harus mempertahankan demi masa depan dan generasi yang seterusnya.

Sehingga kini, hanya Tan Sri Muhyiddin Yassin yang mempunyai pengalaman dan kewibawaan yang mampu memimpin dan menjaga kebajikan semua umat Islam, serta mempertahankan hak-hak bangsa Melayu dan Bumiputera.

Gabungan Parti PKR, Amanah, dan DAP tidak memberi kesejahteraan dan tidak meningkatkan taraf Agama Islam malah perkembangan Malaysia akan mundur, ekonomi akan merosot kerana semua keputusan dibawah kawalan Parti DAP. Dalam masa 2 tahun kepimpinan PH menjadi Kerajaan dan Lim Guan Eng menjadi Menteri Kewangan, dasar Kerajaan tidak memanfaatkan bangsa Melayu dan Bumiputera.

Pembubaran Parlimen dan mengadakan pilihan raya umum semula akan membazirkan banyak wang dan sumber tenaga. Sekarang penyakit Korona Virus tengah merebak seluruh dunia, jika mengadakan pilihan raya umum pada masa ini, risiko dijangkiti penyakit ini akan lebih meningkat.

Anda sebagai seorang umat Islam, sokonglah Tan Sri Muhyiddin Yassin kerana beliau mempunyai pengalaman melebihi 40 tahun dalam arena politik dan pentadbiran Negara Malaysia.
Beliau lebih mengetahui unsur ekonomi Negara, kehendak rakyat Malaysia, meningkatan taraf orang Melayu, Bumiputera dan menjaga kesejateraan umat Islam.

Beliau merupakan pewira bagi umat Islam dan juga bagi masa depan umat Islam. Tan Sri Muhyiddin Yassin menjadi Perdana Menteri akan memberi jaminan kesejateraan rakyat Malaysia. Kami menyeru supaya Tan Sri agar dilantikan sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-8.

About GempakNews

GampakNews adalah destinasi untuk informasi terkini di Malaysia.

Check Also

Dua lelaki pecah masuk hotel ditahan ketika Perintah Kawalan Pergerakan

Dua lelaki mengambil kesempatan atas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berkuat kuasa ketika ini dengan …

%d bloggers like this: